Title

Test content overlay

Energetische behandelingen

Energetische olie behandelingen op de huid:

  • Abhyanga: deze massage is de traditionele Ayurvedische massage. De massage is  gericht op het balanceren van het lichamelijk en geestelijk welzijn.  Beide zijn met elkaar verbonden, onbalans in het ene zorgt voor onbalans in het andere. Aan beide aspecten wordt aandacht besteed in elke Ayurvedische behandeling. Vanuit Ayurveda wordt ter preventie en het voorkomen van ziekte een uitgebreid aanbod aan therapieën aangeboden. De meest gebruikte manier is Panchakarma. De Vaidhya, Ayurvedisch geneesheer, schrijft de panchakama voor in de vorm van een kuur, zodat de klacht (en) van de patiënt worden behandeld. In deze kuur zijn vijf behandelingen opgenomen, waaronder de Abhyanga (betekend: op het geheel toevoegen). Deze Ayurvedische massage wordt ook wel als de moeder massage beschouwd, omdat Ayurveda als oudste natuurgeneeswijze wordt beschouwd.  Abhyanga balanceert de drie constituties (Vata, Pitta, Kapha), ontspant het hoofd en heelt het lichaam.

Voor mijn Abhyanga gebruik ik uitsluitend tailas (traditionele Ayurvedische oliën) uit India of Sri Lanka waar ze zijn vervaardigd volgens traditionele receptuur. De oliën worden rijkelijk in gemasseerd op huid en haar. De kruiden in de oliën kunnen door de grote hoeveelheid, diep doordringen in de poriën en zo de weefsels verschonen en helpen de afvalstoffen af te drijven. Abhyanga zorgt ook voor een verbeterde circulatie, waardoor zuurstof beter wordt opgenomen en vervoerd in het lichaam. Blokkades worden opgeheven, waardoor de doorstroming van het bloed en lymfe ook verbeterd wordt. Dit zijn slechts enkele voordelen van Abhyanga.

Na de massage heeft je huid weer een gezonde uitstraling gekregen. De behandeling is een gehele lichaam massage inclusief een stevige hoofdmassage met veel olie en een gezichtsmasker. De nawerking kan soms nog dagen duren.

Kosten: €95,- en duurt tussen 70-90 minuten met voor- en nagesprek.

  • Marma: Een andere massage binnen Ayurveda is Marma massage. Deze massage wordt het meest gebruikt bij emoties die diep verstopt in het lichaam zitten en moeilijk aan de oppervlakte komen en voor blokkades kunnen zorgen in het natuurlijk zijn.

Ayurveda beschrijft 107 marma punten, ook wel vitale punten genoemd, die verspreid liggen over ons lichaam. De marma’s zijn plekken waar Prāna, de levensenergie, maar ook de stroom van bewustzijn, aan de oppervlakte komt.

Door subtiele druk uit te oefenen op de marma’s, wordt de levensenergie gestimuleerd in een gebied en daarmee verbonden organen. Emoties, die gekristalliseerd zijn in de weefsels, kunnen door de subtiele aanraking gaan smelten. Daarom kan een marma behandeling een huilbui veroorzaken, ter plekke, maar soms pas na een aantal dagen.

Emoties, die gekristalliseerd zijn in de weefsels, kunnen door de subtiele aanraking gaan smelten.

Ik verzorg mijn marma massage met etherische oliën, omdat die de eigenschap hebben heel snel diep in de weefsels door te dringen. De aroma van de oliën dringen door de reukzenuwen naar de hersenen, waardoor gevoelens en emoties getriggerd worden vrij te komen. Mijn marma massage richt ik op emoties in het hoofd-, hart- en buikgebied. In het buikgebied liggen de organen en omdat de functiesystemen in het lichaam met elkaar verbonden zijn, kan een blokkade in een orgaan het andere orgaan beïnvloeden. Denk maar aan piekeren, dit houdt je gedachten zodanig vast, dat je slecht gaat eten (maag) en dat heeft weer een negatief gevolg voor de spijsvertering (darm).

Iedereen ervaart een marma behandeling anders: van diepe ontspanning tot intense gevoelens die opkomen en eindelijk verwerkt kunnen worden. Klanten ondergaan een marma massage bij mij, omdat zij een gespannen gevoel hebben en tegen emotionele blokkades aanlopen. Marma massage helpt en na een behandeling ervaart de klant ontspanning en dat is een goed teken: Prãna stroomt weer vrij in het lichaam en geest.

Kosten: €55,- en duurt tussen 40-60 minuten.

Energetische behandelingen over de kleding heen:

  • Klankschaal massage: de werking van de Peter Hess® – klankmethode is gebaseerd op natuurkundige wetten. Wie een steentje in het water laat vallen, ziet hoe er golfjes ontstaan die zich door het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankschaalmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met jouw lichaam, dat ook voor ca. 70% uit water bestaat. Met hun veelheid aan frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken en klankgolven voor harmonie in alle cellen. Een klankschaalmassage heeft een positieve invloed op lichaam, geest en ziel.

Met het gebruik van de klankschalen wordt Rust en ontspanning bereikt en komt er zachtheid in je wezen. De massage wordt over de kleding heen gegeven. Tijdens de behandeling wordt 1 schaal tot 2 schalen op een lichaamsdeel gelegd.

Kosten: €45,- en duurt tussen 40-60 minuten

  • Healing met Edelstenen: edelstenen zijn gevormd door mineralen, sporenelementen en andere stoffen uit de aarde en hebben oerkrachten in zich. Door druk of warmte zijn de edelstenen samengeperst. Sommige stenen zijn misschien miljoenen jaren oud.  Als de stenen zijn gedolven, zien ze er robuust uit, maar als de stenen zijn gepolijst zie je pas hoe prachtig de edelstenen zijn. De kracht van de edelstenen is dat het trillingen afgeeft, ze bezitten ook een krachtige energie. Tijdens de behandeling leg ik verschillende edelstenen op de chakra’s. Door de trilling van de edelstenen worden blokkades opgeheven en worden de chakra’s geactiveerd. De chakra’s kunnen weer helen.

Kosten: €45,- en duurt tussen 40-60 minuten

Spiritualiteit bij Rouwverwerking:

  • Inzicht consult met een Tarot of Engelenkaart: kosten € 25,- en duurt 30 minuten
  • Spiritueel gesprek tijdens een wandeling: kosten €45,- en duurt 60 minuten
  • Persoonlijke analyse met Numerologie: kosten €45,-